Overheidsmaatregelen corona-virus weer verlengd

woensdag 22 april 2020

Vier weken na de afkondiging door de overheid van aanvullende maatregelen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het corona-virus zijn gisteravond veel van die maatregelen verlengd tot 1 september. Daarmee zijn onder andere alle vergunnings- en meldingsplichtige evenementen tot die datum verboden.

 

Dit heeft onder andere tot gevolg dat alle geplande en nog niet geplande inzetten van het MBT tot 1 september onmogelijk zijn geworden. Voor evenementen na die datum blijft dat nog onzeker, omdat niet bekend is of die maatregel inderdaad per 1 september vervalt. Soms ook wordt een evenement dat na 1 september gepland staat op voorhand al afgelast omdat de meeste evenementen een lange voorbereidingstijd kennen en voor de organisator het risico te groot is dat die overheidsmaatregelen weer verlengd gaan worden.

 

Om organisatorische redenen wachten we als bestuur eerst het bericht van de betreffende organisator af over het afgelasten van het evenement. Mochten we geen bericht van afgelasting ontvangen, zijn we als MBT genoodzaakt om zelf onze inzet af te gelasten. Maar gezien de nieuwe maatregel lijkt afgelasten tot 1 september in ieder geval onvermijdelijk.

Naar nieuwsoverzicht