Profronde van Noord-Holland afgelast vanwege geen politiebegeleiding

vrijdag 25 maart 2022

Gisteren, precies één maand voor de start van de Profronde van Noord-Holland, heeft de organisatie deze jaarlijkse wielerwedstrijd moeten afgelasten vanwege onvoldoende beschikbare politiebegeleiding.

Ondanks toezeggingen van de nationale politie aan de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wieler Unie) dat de Beemster Kaas Profronde van Noord-Holland, zoals de wielerwedstrijd officieel heet, dit jaar weer politiebegeleiding zou krijgen, bleek dat plotseling toch niet het geval te zijn. De organisatie kreeg dit pas kortgeleden te weten en werd daarmee voor een voldongen feit gesteld. Pogingen om de ronde op andere wijze te organiseren slaagden niet, waarop de organisatie de 2022-editie van de Profronde van Noord-Holland, één maand van tevoren, definitief moest afgelasten. 
Daarmee vervalt ook de - sinds jaren gebruikelijke - begeleiding door het MBT.

Het bestuur van de organiserende stichting geeft aan extreem teleurgesteld te zijn. Het bestuur en vele vrijwilligers hebben ook dit jaar weer honderden uren aan voorbereidingstijd in de organisatie gestoken. Met sponsoren en andere partners waren al afspraken gemaakt, net als met diverse betrokken gemeenten en ondernemingsverenigingen. Deze moeten nu, op het laatste moment, allemaal worden afgezegd. De organisator noemt de afzegging desastreus voor de wielersport in Noord-Holland. 

Zie verder de website van de Profronde van Noord-Holland .

Naar nieuwsoverzicht