Stelling van Amsterdam met MBT goed verlopen

maandag 22 augustus 2022

Gisteren heeft het MBT, ondanks de begeleiding van de 3 etappes van de Vuelta d’España de afgelopen dagen, ook weer de fietstoertocht ‘Ronde van de Stelling van Amsterdam’ begeleid.

De Ronde van de Stelling van Amsterdam (voorheen ‘Rondje Stelling’ genaamd) is een door omnisportvereniging le Champion georganiseerde fietstoertocht langs alle forten van De Stelling van Amsterdam. Die vormen tezamen een bijzondere verdedigingsring van 46 forten en batterijen alsmede een grote hoeveelheid dijken en sluizen ruim rondom Amsterdam. 
De Stelling van Amsterdam is een erfgoed van wereldformaat en staat sinds 1996 op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Een groot gedeelte van dit monument is opengesteld voor publiek.
Aan deze tweede editie van de ronde onder deze naam namen zo’n 1.000 enthousiaste fietsers deel. Onder zomerse omstandigheden reden zij vanaf de startlocaties in Uitgeest en Uithoorn 65, 120 of 170 km langs een ring van forten.

Het MBT regelde, net als vorig jaar, het verkeer op cruciale plekken waar de fietsers en het overige verkeer elkaar kruisten, zoals op voorrangskruisingen en bij de op- en afrit van een veerpont.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

Naar nieuwsoverzicht