Succesvolle Geuzenloop, mede door extra inzet MBT

maandag 26 september 2022

Gisteren heeft het MBT weer de jaarlijkse Geuzenloop in Zoetermeer begeleid. Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronamaatregelen kon de Geuzenloop dit jaar weer doorgaan. Maar pas nadat het MBT voor extra verkeersregelaars kon zorgen.

De jaarlijkse Geuzenloop heeft door de Atletiekunie gecertificeerde hardloopafstanden van 5 km, 10 km en de halve marathon (21,1 km). De start en finish zijn in het historische centrum van Zoetermeer. 
Het MBT regelt van oudsher het verkeer op enkele cruciale plekken waar de hardlopers en het overige verkeer elkaar kruisen.

Op enkele grotere kruispunten die tijdens de start van de verschillende afstanden heel druk zijn omdat ze vlak bij de start liggen had de organisatie andere (niet motor-) verkeersregelaars ingehuurd. Deze bleken op een laat moment niet beschikbaar te zijn. Doordat de motor-verkeersregelaars van het MBT ook bevoegd zijn om op te treden als (statische) evenementen-verkeersregelaar (en enkele zelfs als beroepsverkeersregelaar) en voldoende mensen beschikbaar kon stellen, kon het MBT ook die functies vervullen en kon de Geuzenloop veilig van start.

Mede door het mooie hardloopweer werd ook dit jaar de Geuzenloop weer een succes (foto’s: Gerard van Warmerdam).

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (4)

Naar nieuwsoverzicht