Verbod op evenementen vanwege corona-virus niet versoepeld

woensdag 20 mei 2020

Gisteravond heeft het kabinet enkele versoepelingen van de maatregelen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het corona-virus bekendgemaakt. Zo kunnen er vanaf 1 juni meer ontmoetingen plaatsvinden en gaan horeca, bioscopen, theaters, concertzalen en middelbare scholen, al dan niet onder voorwaarden, weer open. Dit alles echter alleen als het virus onder controle blijft.

Het verbod op het houden van vergunnings- of meldingsplichtige evenementen is niet versoepeld. Vooralsnog geldt dat verbod tot 1 september. Verder is nog geen datum bekend wanneer 'grotere evenementen met een landelijke uitstraling' weer kunnen doorgaan. Het laatste wat daarvan bekend is, is dat pas zal kunnen als er een vaccin tegen het virus is, wat zeker nog een half jaar en misschien wel enkele jaren zal duren.

Voor het MBT betekent dit nog steeds dat alle geplande inzetten bij evenementen tot 1 september niet zullen kunnen doorgaan. Maar ook na die datum is dat onzeker. Enerzijds omdat nog niet duidelijkheid is wat onder 'grotere evenementen met een landelijke uitstraling' wordt verstaan en anderzijds omdat sommige evenementorganisatoren het risico te groot vinden dat dat verbod op 1 september toch zal worden verlengd.

Naar nieuwsoverzicht