Voorbereidingen Ooievaarsrun gestaakt vanwege coronacrisis

vrijdag 24 april 2020

Op zaterdag 12 september zou weer de jaarlijkse Ooievaarsrun worden gehouden. De Ooievaarsrun is een toertocht met zo’n 80 vrachtwagens, waarin mensen met een verstandelijke beperking meerijden vanaf Den Haag, door het Westland, terug naar Den Haag. Door de afgekondigde maatregelen vanwege het coronavirus heeft de organisatie de Ooievaarsrun voor 2020 echter moeten afgelasten.

Op hun website laat de organiserende stichting Evenementen Voor Gehandicapten weten nu al het besluit te hebben moeten nemen om de voorbereidingen voor de Ooievaarsrun 2020 te staken. Het werd niet verantwoord geacht om in september dit evenement te organiseren, aangezien bij de Ooievaarsrun zeer veel mensen bijeenkomen die niet altijd op gepaste afstand van elkaar kunnen worden gehouden. Bovendien heeft een groot deel van die mensen te maken met een zwakke gezondheid. Dat risico voor de gezondheid wil de organisatie niet nemen en heeft daarom dit moeilijke besluit moeten nemen.

Voor de Ooievaarsrun bieden bedrijven geheel belangeloos hun vrachtauto’s inclusief een bestuurder aan, om in vier runs ruim 550 verstandelijke beperkte deelnemers de dag van hun leven te bezorgen. Al sinds 1987 wordt deze rit op de tweede zaterdag in september gereden. En al sinds vele jaren wordt daaraan ook door het MBT geheel belangeloos bijgedragen. Maar in 2020 dus even niet …

Naar nieuwsoverzicht